Integrated Support and Data Analysis Stage: (start: February 2023)

Ben je gepassioneerd over technologie voor maatschappelijke impact? Wil je deel uitmaken van een dynamisch en divers team met een groot sociaal hart, gevestigd in het hart van Amsterdam? Blijf lezen!

Wat is de Welcome-app?

Stel je voor: je probeert een nieuw leven op te bouwen in een ander land, helemaal vanaf het begin. Waar begin je? Informatie is mogelijk niet gemakkelijk toegankelijk en het kost tijd om een ondersteunend netwerk op te bouwen. Taal kan een obstakel zijn. Veel nieuwkomers in Nederland staan voor deze uitdaging, en wij zijn er om de dingen gemakkelijker te maken. We werken elke dag om relevante informatie, activiteiten, diensten en lokale organisaties gemakkelijk toegankelijk te maken op één plek: Welcome app. Op deze manier ondersteunen we nieuwkomers bij het navigeren door Nederland. We doen dit door samen te werken met verschillende partijen, zoals gemeenten, bedrijven en andere (sociale) organisaties.

Welcome app werkt momenteel namens vier gemeenten: Almere, Dordrecht, Leiden en Venlo. De ambitie is om in de komende drie jaar uit te groeien naar 50 Nederlandse gemeenten door een duurzaam model te bouwen en onze impact te vergroten. We hebben ook internationale ambities. Ons dynamische en diverse team bestaat uit ambitieuze professionals die zich inzetten voor een inclusievere wereld.

Wie zoeken we?

We zoeken een toegewijd persoon met sterke onderzoeks- en analytische vaardigheden voor de functie van Geïntegreerde Ondersteuning en Data-analyse stagiair. De ideale kandidaat zal nauw samenwerken met ons team om de efficiëntie van onze operaties te verbeteren. Belangrijke kwalificaties zijn onder andere:

 • Fundamenten van Data-analyse: Begrip van basisconcepten en methodologieën van data-analyse.
 • Integratievaardigheden: Begrip van hoe data-analysetools kunnen integreren met bestaande systemen en databases binnen het bedrijf.
 • Onderzoeks- en analytische vaardigheden: Sterke onderzoeksvaardigheden om verschillende data-analysetools te identificeren en te evalueren.
 • Communicatievaardigheden:
  Vermogen om samen te werken met teamleden en effectief te communiceren met gebruikers.
  Duidelijke communicatievaardigheden om bevindingen en aanbevelingen te presenteren.
  Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels op minimaal B2-niveau.

Wat ga je doen?

Als Geïntegreerde Ondersteuning en Data-analyse stagiair ligt je primaire focus op het ondersteunen en verbeteren van de functionaliteit van onze operaties. Je zult de volgende hoofdtaken uitvoeren:

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Onderzoek naar Data-analysetools:
  Onderzoek en identificeer data-analysetools die goed passen bijt onze mobiele app.
  Evalueer en beveel tools aan die aansluiten bij onze zakelijke behoeften.
 • Ondersteuning van Gebruikers via de Helpdesk:
  Reageer op vragen en problemen van gebruikers via ons helpdesksysteem en andere ondersteuningskanalen.
 • Aanvullende taken:
  Ondersteun andere taken zoals toegewezen, bijdragend aan het algehele succes van het team.

Als je een proactieve en analytische persoon bent met een passie voor data-analyse en gebruikersondersteuning, moedigen we je aan om te solliciteren voor deze stageplek.

Wat bieden wij?

 • Startdatum: februari 2024 (in onderling overleg).
 • Mogelijkheid voor een stage/afstudeeropdracht. Heb je een geweldig idee? We horen het graag. Het is de verwachting dat je één tot twee dagen per week kunt besteden aan een aanvullende opdracht.
 • Begeleiding tijdens de stage.
 • Stagevergoeding.
 • Gratis lunch op ons mooie en centraal gelegen kantoor in Amsterdam.
 • Een warm bad: ons team voelt meer als familie dan collega’s.
 • Flexibele, hybride en remote werkmogelijkheden.

Klinkt dit als jouw ideale stage? Stuur dan je cv en motivatie naar Ghada Shabaitah, ghada@welcomeapp.nl. Als je verdere vragen hebt, neem gerust contact op. Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet overwogen.