Wat kan ik als organisatie allemaal bereiken met Welcome app?

Een gele achtergrond met een cartoon die een groter bereik via de Welcome app illustreert. Zo kan jouw organisatie meer nieuwkomers bereiken met lokale activiteiten en informatie.

Een groter bereik

Een makkelijke en effectieve manier om alle nieuwkomers in jouw gemeente te bereiken. Via Welcome app worden organisaties zichtbaar voor een groot publiek. Organisaties leveren de activiteiten, wij leveren de doelgroep. Laten we elkaar helpen.

Een gele achtergrond met daarvoor een cartoon-tekening van twee nieuwkomers die een groot roden hart aan elkaar geven. Zij vormen nu samen een connectie.

Samenwerken met andere organisaties

Ontdek welke andere organisaties in de buurt actief zijn en zoek samenwerkingen met hen op om gezamenlijk meer impact te maken.

Een gele achtergrond met een cartoon die een feedback gesprek illustreert. Zo kan jouw organisatie leren van de feedback over de lokale activiteiten en informatie die jullie aanbieden.

Leren van de feedback

Verkrijg inzicht in hoe nieuwkomers je activiteiten ervaren en waar behoefte aan is in de gemeente.

Wat kun je doen op de webportaal?

Jouw aanbod in onze webportaal!

Integreren doen we samen! Dat vraagt om een platform waarop dat eenvoudig te faciliteren is. Daarom heeft Welcome app een webportaal gelanceerd voor organisaties binnen én buiten het maatschappelijk middenveld. Op deze manier activeer jij eenvoudig het aanbod aan lokale activiteiten van je organisatie in jouw gemeente. Wij zijn op dit moment actief in Venlo, Leiden, Dordrecht, Almere en Den Bosch.

Registreer als organisatie
0

Organisaties hebben zich aangesloten bij Welcome app

Registreer als organisatie

Logo Welcome App

FAQ

 • Wat kan ik als organisatie allemaal met Welcome app?

  Als organisatie kun je samen met ons aan de slag om nieuwkomers te verwelkomen in jouw stad. Evenementen, workshops, taal- of sportlessen, leuke activiteiten voor kinderen, inloopspreekuren, maar ook informatie of oproepen over jouw organisatie, kun je zelf op Welcome app uploaden om ze kenbaar te maken aan nieuwkomers. Dat uploaden doe je via de web-app in jouw eigen organisatieportaal. Daar kun je ook gemakkelijk zien welke organisaties er nog meer zijn in jouw stad en wat voor activiteiten er door hen worden georganiseerd. Je kunt met andere organisaties contact opnemen om gemakkelijker te kunnen samenwerken. Ook kun je berichten sturen naar nieuwkomers die hebben aangegeven dat ze bij je activiteit willen zijn. Tegelijkertijd zorgen wij ervoor dat de Welcome app de nieuwkomers in jouw stad bereikt en zo het aanbod van organisaties voor hen zichtbaar is via onze app.

 • Hoe is Welcome app anders dan andere sociale kaarten?

  Welcome app is anders dan de ‘traditionele’ sociale kaart. Sociale kaarten zijn vaak websites met veel tekst en een droog overzicht aan projecten of organisaties. Deze kaarten zijn vaak niet ontworpen met de doelgroep in het achterhoofd: informatie is gecentraliseerd maar niet gemakkelijk toegankelijk (vaak alleen in het Nederlands) of actiegericht. Ze roepen niet op tot meedoen.

  Welcome app is anders omdat het samen met de doelgroep is ontworpen. Het is een platform dat mensen informeert op activiteitsniveau en motiveert om deel te nemen. De activiteiten die worden weergegeven zijn opgebouwd in categorieën (taal, sport, creatief, cultuur etc.), gepresenteerd in de eigen taal en gelinkt aan de eigen locatie. Daarnaast is Welcome app meer dan alleen een app: wij zijn ook een community. We halen continue feedback op van onze gebruikers en zorgen voor een behoefte gestuurd aanbod. Daarnaast hebben wij een persoonlijke aanpak en zijn wij altijd beschikbaar voor vragen via de Support -functie in de app.

 • Kan iedereen een account aanmaken op de app?

  Iedereen kan een account aanmaken op de app. Voor organisaties hebben we een web-app ontwikkeld, om het beheren van de activiteiten makkelijker te maken. Deze is gratis.

 • Is er nagedacht over het beheer en onderhoud van de app? Wie houdt de app up-to-date?

  Onderhoud van het aanbod ligt bij de organisaties zelf. Wij doen regelmatig een controle op het aanbod in de app en zoeken contact op met organisaties als wij zien dat hun activiteiten niet meer relevant of actueel zijn.

 • Is er een speciale portal voor organisaties op Welcome app?

  Je kunt als organisatie inloggen op de web-app. Je hoeft hiervoor dus niet de app te downloaden, maar je kunt op de computer inloggen en je activiteiten toevoegen. Inloggen op de web-app of registreren kan hier.

 • Hoe zit het met de veiligheid van de gebruikers van de app?

  Wij nemen de veiligheid van de gebruikers van onze app erg serieus. Activiteiten die door organisaties worden geüpload, worden altijd eerst door ons gecontroleerd.

 • Wij organiseren wekelijks tientallen activiteiten, moeten wij alles erop zetten?

  We snappen dat het veel werk is om alle activiteiten erop te zetten. We raden daarom aan de focus te leggen op activiteiten die interessant zijn voor nieuwkomers. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten waar het niet uitmaakt wat voor taal de bezoeker spreekt, activiteiten die gratis zijn, of activiteiten die op een andere manier toegankelijk zijn voor nieuwkomers. Terugkerende activiteiten hoef je maar éénmalig te plaatsen!

 • Worden organisaties gecompenseerd voor de uren die er worden besteed aan het managen van activiteiten op Welcome app?

  Er wordt geen compensatie gegeven aan organisaties voor het aanleveren van activiteiten. We denken dat wij een handige tool kunnen zijn om jullie activiteiten gemakkelijker bij de doelgroep terecht te laten komen. De app is voor hen ontworpen. Dit maakt ons anders dan andere sociale kaarten.

 • Wij gebruiken onze eigen website/sociale kaart waar we onze activiteiten al opzetten, kunnen wij een API maken met Welcome app?
  Deze wens delen wij met jullie – op dit moment is dit nog niet mogelijk, maar wel iets wat op onze radar staat. We horen graag jullie feedback op het gebruik, om de web app zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Zelfs met het creëren van een API zal er mensenwerk te pas komen aan het managen van de activiteiten.
 • Hoe voorkomen we dat er allerlei sociale kaarten naast elkaar bestaan, waardoor nieuwkomers door de bomen het bos niet meer kunnen zien?

  Welcome app heeft als doel om nieuwkomers in verschillende fasen van hun integratieproces te ondersteunen. Al deze initiatieven zijn geweldig en precies het aanbod wat in Welcome app moet komen te staan. Het is ons doel om in de taal van de nieuwkomers, op een laagdrempelige manier, mensen te informeren over alle mogelijkheden die er zijn. Wij streven ernaar juist de tool te zijn waarbij nieuwkomers alle informatie, activiteiten en contacten op één plek kunnen vinden.

 • Wat is de doelgroep van Welcome app?

  Welcome app is er voor nieuwkomers met een vluchtachtergrond. Als ‘local’ kun je ook een account aanmaken. Je kunt vragen beantwoorden van nieuwkomers en zelf ook deelnemen aan een activiteit of een activiteit organiseren. Daarnaast is de app bedoeld voor organisaties: om hen een makkelijke en effectieve tool te bieden om alle nieuwkomers in de gemeente te bereiken en meer inzicht te krijgen in welke andere organisaties er actief zijn in de gemeente.

 • Hoe kan ik als organisatie een activiteit in de app plaatsen?

  Een activiteit plaatsen in de Welcome-app is heel eenvoudig. Bekijk onze instructievideo om te zien hoe:

 • Moet ik betalen om gebruik te maken van Welcome app?

  Het gebruik van Welcome app is voor zowel organisaties, als nieuwkomers en locals helemaal gratis!

 • Hoe maak ik als organisatie een account aan?

  Als organisatie maak je een account aan door een profiel aan te maken op de web-app. Hier kun je vervolgens je activiteiten op zetten, zodat nieuwkomers in je gemeente deze kunnen vinden en boeken. Daarnaast kun je inzicht verkrijgen in hoe nieuwkomers je activiteiten ervaren en waar behoefte aan is in de gemeente.

 • Is Welcome app iets voor mijn organisatie?

  Als jij met jouw organisatie activiteiten aanbiedt die interessant zijn voor nieuwkomers, dan is Welcome app iets voor jullie! Niet alleen als het gaat om activiteiten die direct bijdragen aan integratie van nieuwkomers, zoals taallessen of informatieve spreekuren, maar óók als je culturele, sociale of sportieve activiteiten organiseert. Bij integratie is het namelijk belangrijk dat nieuwkomers kunnen participeren binnen álle facetten van de samenleving.