Wat kan ik allemaal doen met Welcome app?

Een gele achtergrond met daarvoor een cartoon-tekening van nieuwkomes die activiteiten boeken in de Welcome App.

Overzicht activiteiten in je buurt

Zoek en reserveer activiteiten die aansluiten bij je interesses. Voor iedereen is er wel een activiteit: van taal-, of fietslessen, tot een voetbalcompetitie of concert.

Een gele achtergrond met daarvoor een cartoon-tekening van twee nieuwkomers die een groot roden hart aan elkaar geven. Zij vormen nu samen een connectie.

Connecties in de buurt

Kom gemakkelijk in contact met mensen en organisaties in de buurt.

Een gele achtergrond met daarvoor een cartoon-tekening van twee nieuwkomers die een gesprek met elkaar voeren. Zij wisselen informatie uit.

Vind handige informatie over het leven in Nederland

Handige informatie voor in de buurt en in heel Nederland.

Een gele achtergrond met daarvoor een cartoon-tekening van een persoon die zit op een stapel grote boeken terwijl hij zelf een boek leest. Hij zoekt naar hulp voor nieuwkomers, die de Welcome app aanbiedt.

Hulp nodig?

Ons team helpt graag om al je vragen te beantwoorden over het leven in Nederland en over Welcome app.

Wij staan voor je klaar

We begrijpen dat wonen in een nieuw land en op een nieuwe plek ingewikkeld kan zijn. Wij helpen je graag verder met waar je naar op zoek bent.

Download de Apple appDownload de Android app
Een voorbeeld van een chat gesprek in de Welcome App, waar nieuwkomers vragen kunnen stellen over informatie en activiteiten.

Ervaringen van onze gebruikers

Lees hier meer ervaringen en verhalen.
Een foto van een van de nieuwkomers: Ali

Ali

”Via Welcome app ben ik in contact gekomen met mijn taalcoach. Eerst ging het vooral om hulp met de taal, maar nu heb ik goed contact met mijn taalcoach en met haar familie. Ik ben tijdens kerst ook bij hen geweest! Welcome app was de sleutel voor mij om die mensen te leren kennen.”

Meer verhalen
Een foto van een van de nieuwkomers: Nour

Nour

”De app heeft mij op een geordende manier kennis bijgebracht. Het is een nieuwe en gemakkelijke manier om toegang tot informatie te verkrijgen, verschillende vragen beantwoord te krijgen en begeleiding te ontvangen in het algemeen.”

Meer verhalen
Een foto van een van de nieuwkomers: Iryna

Iryna

”Ik hou echt van de activiteiten die Welcome app speciaal voor Oekraïners organiseert. Van taalcursussen tot het kijken naar historische films over mijn land. Ik ben W! dankbaar voor de mogelijkheid om meer over mezelf te leren en me te ontwikkelen in Nederland in deze moeilijke tijd. ”

Meer verhalen

FAQ

 • Wat kan ik in de app doen als nieuwkomer?

  De app heeft verschillende functies:

  • Je kunt activiteiten boeken en bijwonen, bijvoorbeeld een taalles, sollicitatietraining of een sociale activiteit. Het aanbod van activiteiten is groot en wisselt veel.
  • Er is een Connect pagina, waarbij je kunt chatten met andere gebruikers. Stel of beantwoord een vraag om een gesprek te starten.
  • Er zijn verschillende informatiepagina’s met handige informatie over het leven in Nederland en in jouw woonplaats.
  • Je kunt vragen die je hebt stellen aan Support.
 • Hoe vind ik een activiteit in mijn regio?

  Welcome app werkt op dit moment samen met de gemeenten Venlo, Leiden, Dordrecht, Almere, Den Bosch, Oegstgeest en Amsterdam. Dit betekent dat er in de app veel aanbod beschikbaar is voor in deze regio’s. Om een activiteit te vinden, kun je een woord invullen in de zoekbalk, of scrollen door de verschillende activiteiten. Woon je niet in Venlo, Leiden, Dordrecht, Almere, Den Bosch, Oegstgeest of Amsterdam? Er worden ook landelijke activiteiten aangeboden in de app.

 • Wat betekent ‘locals’?

  Nederlandse inwoners noemen wij locals!

 • Hoe stel ik in de app een vraag aan een local of nieuwkomer?

  In de app kun je een vraag stellen en aangeven over welk onderwerp je vraag gaat. Bovendien kun je kiezen aan welke groep gebruikers je de vraag wilt stellen, bijvoorbeeld als je wilt dat alleen mensen in jouw gemeente de vraag kunnen beantwoorden. Naast vragen stellen, kun je ook vragen beantwoorden van anderen.

 • Organiseert Welcome app de activiteiten in de app?

  Nee, wij bieden alleen het platform aan. Lokale organisaties, bedrijven en individuen zijn degenen die een activiteit organiseren en aanbieden via ons platform.

 • Hoe zoek ik tussen de activiteiten?

  In de zoekbalk kun je woorden intypen om te zoeken naar de activiteit. Daarnaast kun je door de activiteiten scrollen in de verschillende categorieën, zoals taal, sport en de Nederlandse cultuur.

 • Ik kan nog geen taalactiviteit vinden in mijn buurt, hoe kan ik beginnen met de Nederlandse taal te leren?

  Welcome app is (nog) niet in heel Nederland actief, dus dat kan! De meeste lokale bibliotheken bieden gratis taallessen aan of hebben taalcafé’s. Probeer Google om je lokale bibliotheek te zoeken en taallessen te vinden. Daarnaast kun je je spreekvaardigheid online oefenen en werken aan je netwerk bij Vertel es!

 • Ik wil graag werken, kan ik een baan vinden via Welcome app?

  Welcome app is geen platform voor het vinden van werk. Wij hebben meestal geen vacatures in de app. Wel vind je in de app allerlei activiteiten binnen de categorie ‘carrière’ die je kunt bijwonen. Dit zijn activiteiten zoals trainingsprogramma’s, workshops en activiteiten die helpen bij het opbouwen van een professioneel netwerk. Daarnaast hebben we zelf ook regelmatig vacatures open staan.

 • Ik heb een vraag gesteld, maar het staat er nog niet meteen op. Hoe kan dit?

  Houd er rekening mee dat alle vragen worden goed gekeurd door team Welcome app. Zo zorgen we dat er geen ongepaste vragen worden gesteld op ons platform.

 • Moet ik betalen om gebruik te maken van Welcome app?

  Het gebruik van Welcome app is voor zowel organisaties, als nieuwkomers en locals helemaal gratis!