ONZE MISSIE

Samen zorgen we ervoor dat alle nieuwkomers welkom zijn en zich thuis kunnen voelen

Nieuwkomers willen over het algemeen zo snel mogelijk een nieuw leven opbouwen en het het eigen heft in eigen handen nemen. In dit proces kan het voor gemeenten een uitdaging zijn om actuele informatie bij nieuwkomers te krijgen op een toegankelijke manier en om het overzicht te houden tot het actuele aanbod van (maatschappelijke) organisaties binnen de gemeente.

Ons idee? Geef nieuwkomers meer eigenaarschap om zelf stappen te kunnen zetten en ontzorg gemeenten door een tool aan te bieden waar nieuwkomers Nederlandse contacten, informatie, activiteiten en een helpdesk vinden; alles op één plek. We bieden nieuwkomers samen met alle fantastische initiatieven in Nederland een motiverende plek om stap voor stap een nieuw leven op te kunnen bouwen. Eén plek waar belangrijke informatie beschikbaar is, je activiteiten boekt, en je met al je vragen terecht kunt zodat je je steeds een beetje meer thuis gaat voelen in je nieuwe woonplaats. Samen bieden we nieuwkomers een warm welkom en verrijken we de Nederlandse maatschappij. Bouw met ons mee en download onze app!

Nieuwkomers en locals die samen gezellig aan tafel zitten.
ONZE VISIE

Elke nieuwkomer is welkom

Hoe anders zou de wereld eruit zien als iedere nieuwkomer welkom zou zijn? Er zou op een andere manier invulling zijn gegeven aan de toelating, opvang en integratie van nieuwkomers, burgers zouden zich anders gedragen en wij zouden waarschijnlijk niet de rol vervullen die we nu doen. Welcome zit niet voor niets in onze naam. Elke nieuwkomer is welkom, dat is onze droom.

Blije nieuwkomers bij wie wij hebben geholpen met hun integratieproces.

Stichting Welcome app Nederland

Stichting Welcome app Nederland is een ANBI stichting.

Stichting Welcome app was voorheen Blendin. Sinds 2020 zijn we verder gegaan als platform Welcome app. Onze doelstelling is om een platform te creëren dat waardevolle connecties en kansen biedt voor nieuwkomers in een zoektocht naar een nieuw thuis. We doen dit door een centraal platform te ontwikkelen waar gemeenten, maatschappelijke initiatieven, bedrijven en locals samenkomen om relevante en lokale informatie en activiteiten aan te bieden.

KvK-nummer: 66011310

Impact report 2020 Impact report 2021 Impact report 2022 ANBI Publicatieformulier
Het verhaal van nieuwkomers over hun succesvolle integratieproces.

Team

Ontmoet het Welcome app team!

Bashar Albettar

Projectondersteuner

"Deel uitmaken van W! is een geweldige kans om bij te dragen aan de enorme inspanningen om nieuwkomers te begeleiden bij hun integratie en het bereiken van hun potentieel."

Gehad Ghallab

Projectondersteuner

"Het is een uitdaging om nieuwkomer te zijn, maar dankzij Welcome app voel ik me dankbaar en omarm ik de reis van teruggeven aan een inclusieve en meelevende gemeenschap, en help ik anderen om weer het gevoel van thuis te vinden."

Mourad Benali

Sales & Business development (Intern)

"Ik draag graag bij aan een inclusieve wereld. W!, het online platform, verwelkomt nieuwkomers en mensen met diverse achtergronden en brengt ze samen. Een mooie combinatie van technologie en sociale impact die vele mensen op weg helpt!"

Bohdana Androsiuk

Project Coordinator

"Als nieuwkomer begrijp ik hoe belangrijk het is om welkom geheten te worden. Ik ben blij dat ik deel uitmaak van Welcome app en andere nieuwkomers kan helpen!"

Cihan Hakyemez

Finance Administrator

"Als senior nieuwkomer geloof ik dat W! veel voordelige en potentieel substantiële effecten op de samenleving heeft, zoals samenwerking, integratie, betrokkenheid en een gevoel van verbondenheid..."

Rein de Jong

Marketing & Communication (Intern)

"Ik geloof dat W! echt een verschil kan maken in de wereld, en het voelt goed om deel uit te maken van iets dat probeert een verschil te maken."

Kamar Marouan

Marketing & Communication (Intern)

"W! stelt me in staat om mijn passie voor sociale impact in te zetten voor een betere wereld, waarin nieuwkomers volledig worden ondersteund en gewaardeerd. Want ik geloof dat iedereen warm welkom verdient"

Machiel Scholten

Mendix Developer

''De wereld met mij wil ik graag een stukje beter maken dan de wereld zonder mij. Daarom ben ik dankbaar dat ik W! mag helpen in het ontwikkelen van de software die nieuwkomers helpt zich thuis te voelen in Nederland.''

Maarten Kappert

Head of Product

“Het mooie is: iedereen heeft baat bij W! Nieuwkomers kunnen soepeler hun nieuwe leven opbouwen, gemeenten worden ontzorgd, en locals kunnen de nieuwe bewoners makkelijk betrekken. Ideaal!”

Nina van den Berg

UX/UI Designer

"Door goed te luisteren naar onze gebruikers biedt W! een platform dat nieuwkomers écht helpt bij hun integratieproces en dat locals en nieuwkomers dichter bij elkaar brengt. Het maakt me blij om hier aan bij te dragen!"

Göktuğ Gökçe

Mendix Developer

"W! is meer dan alleen technologie; het is een toewijding aan gelijkheid en een vriendelijk welkom voor nieuwkomers. W! heeft me omarmd als nieuwkomer. Ik voel me vereerd om deel uit te maken van het team.''

Christina Hiemstra

CEO

"Ik geloof erg in de kracht van digitale technologie - en Welcome app in het bijzonder!- om mensen op weg te helpen en zo snel mogelijk een mooie toekomst op te helpen bouwen in hun nieuwe thuisland."

Ghada Shabaitah

User Engagement Coordinator

"Ik was een nieuwkomer en ik weet hoe belangrijk een plek als W! is, die mensen de kans geeft om met gemak en liefde deel uit te maken van de lokale gemeenschap!"

Nadiia Shevchenko

Project Coordinator

"Nieuwkomers hebben vaak een gastvrije gemeenschap, betrouwbare informatie en ondersteunende middelen nodig om hun integratiereis succesvol te laten verlopen. En dat is precies wat W! biedt."

Loes Ansems

Head of Operations & Impact

‘’W! brengt eigenaarschap, gelijkwaardigheid en sociaal contact terug in het integratieproces. Ik voel me vereerd te mogen werken aan het stuk impact door goed te luisteren en constant te leren.‘’

Carlijn den Boer

Brand & Marketing Manager

‘’Ik geloof dat we beter kunnen samenwerken om nieuwkomers te verwelkomen en te ondersteunen om hun plek te vinden in Nederland. De app speelt dé verbindende rol hierin!‘’

Isabel Lumani

Project Coordinator

‘’Voordat ik bij W! werkte voelde ik me machteloos als ik naar het nieuws keek. Nu kan ik een verschil maken en dat voelt goed!‘’

Nahom Berhane

Community Builder

‘’Iedereen (ook nieuwkomers) moeten een gelijke kans hebben in een diverse wereld. Bij Welcome app draag ik daarbij aan.‘’

Word jij ons nieuwe teamlid?