Welcome app

Wij zijn een platform waar nieuwkomers waardevolle connecties, activiteiten en informatie kunnen vinden op een overzichtelijke en toegankelijke plek.

Lees hier meer

Wat kun je vinden in de app?

1
Vrouw die op telefoon drukt

Vind en boek activiteiten

Op de app kunnen organisaties activiteiten plaatsen en nieuwkomers activiteiten boeken.

2
Twee mensen in gesprek, Connectie

Connecties in de buurt

Kom gemakkelijk in contact met mensen en organisaties in de buurt.

3
Vrouwen met hart dat connectie en welcome uitstraalt.

Vind handige informatie over het leven in Nederland

Op de informatiepagina vind je handige informatie voor in de buurt en in heel Nederland.

4
Man zit op boeken in Welcome app stijl

Hulp nodig?

Ons team staat voor je klaar om vragen te beantwoorden.

Waar kan ik de app gebruiken?

We zijn momenteel actief in Leiden, Venlo, Dordrecht, Almere, Den Bosch, Oegstgeest en Amsterdam en bieden daar lokale activiteiten en informatie aan. Daarnaast zijn er landelijke activiteiten te vinden in de app.

 • 1

  Almere

  Beschrijving
  In april 2023 gaan we live voor onze grootste opdracht tot nu toe: 1500 nieuwkomers verdeeld over 13 opvanglocaties introduceren aan wat Almere allemaal te bieden heeft!
 • 2

  Amsterdam

  Beschrijving
  We kunnen natuurlijk niet ontbreken in de hoofdstad én de plek waar Welcome app zelf is gevestigd. Met meer dan 65 sociale kaarten proberen wij vanaf juni 2024 één toegankelijke en overzichtelijke plek te creëren.
 • 3

  Den Bosch

  Beschrijving
  Als eerste nieuwe gemeente in 2024 gaan we aan de slag in Den Bosch. In samenwerking met Welkom in Den Bosch gaan we aan de slag om Welcome app uit te voeren in de Brabantse hoofdstad.
 • 4

  Dordrecht

  Beschrijving
  Sinds 2022 hebben we een warme samenwerking met gemeente Dordrecht en denken we samen na over hoe we ervoor kunnen zorgen dat nieuwkomers zich thuis kunnen voelen in hun nieuwe woonplaats.
 • 5

  Leiden

  Beschrijving
  Leiden is een mooi voorbeeld van hoe nieuwkomers het heft in eigen handen nemen en ons laten weten aan wat voor activiteiten zij graag willen deelnemen.
 • 6

  Oegstgeest

  Beschrijving
  Een kleine, maar fijne gemeente, die net naast Leiden ligt, waar we sinds juni 2024 een samenwerking hebben om nieuwkomers te ondersteunen.
 • 7

  Venlo

  Beschrijving
  In samenwerking met lokale organisaties heeft Welcome app in Venlo al talloze evenementen georganiseerd, zoals filmavonden, een Paasviering speciaal voor Oekraïners en Nederlandse taallessen.
 • 8

  Een andere gemeente?

  Beschrijving
  Welcome app in een gemeente die nog niet op de kaart staat? Dat kan! Neem contact met ons op via info@welcomeapp.nl. Samen verbeteren we het integratie process.
Map van Nederland met gemeenten aangestipt waar Welcome app actief is momenteel.

Onze supporters