Amsterdam, 26 maart 2024.
Door: Carlijn den Boer

We kondigen met trots aan dat we een investering hebben ontvangen van Shaping Impact Group (SIG) en Fair Capital Partners Impact Investing (in samenwerking met Oranje Fonds) om duurzame integratie te faciliteren en bij te dragen aan een inclusievere samenleving. Welcome app is op dit moment actief in Almere, Dordrecht, Leiden, Den Bosch en Venlo. De investering zal worden gebruikt om de diensten van Welcome app verder te ontwikkelen en uit te breiden naar meer gemeenten in Nederland.

Welkom app ontvangt investering

Welcome app

Welcome app, voorheen bekend als ‘Blendin’, startte in 2016 met het verbinden van nieuwkomers en locals op een laagdrempelige manier. Sinds 2022 hebben we onze focus verbreed naar het vervullen van een verbindende rol tussen alle stakeholders binnen het integratieveld: gemeenten, organisaties, locals en nieuwkomers. We ondersteunen gemeenten bij het bundelen van lokaal integratieaanbod en het toegankelijk maken van informatie en bieden we organisaties een tool om hun aanbod te activeren. Welcome app is een alles-in-één-oplossing voor nieuwkomers die het heft in eigen handen willen nemen en actief willen integreren in de samenleving. Via de app hebben nieuwkomers toegang tot belangrijke informatie en activiteiten in hun nieuwe woonplaats, zoals fietslessen of informatie over werk zoeken. Bovendien biedt de app de mogelijkheid om in contact te komen met Nederlanders uit de buurt. Locals en nieuwkomers kunnen met de Connect-feature met elkaar in contact komen. 

Sociale impact

Als organisatie hebben we de ambitie om van Welcome app een landelijke tool te maken die nieuwkomers helpt op het moment dat zij aankomen in Nederland. “Er zit veel kracht in technologie,’’ zegt Christina, CEO van Welcome app. “Stel je voor dat bij aankomst in je nieuwe woonplaats een QR-code beschikbaar is waarmee je direct de app kunt downloaden en alle benodigde informatie kunt vinden om te navigeren door de samenleving. Een beetje zoals een TomTom voor nieuwkomers, waarbij de app bijvoorbeeld alle taallessen in de buurt laat zien.’’

Jamy van Shaping Impact Group over Welcome app: “We zien steeds vaker dat de landelijke overheid en gemeenten een belangrijke klant zijn voor impactvolle bedrijven. Ook bij Welcome app is de lokale overheid de belangrijkste klant. Welcome app ontzorgt de gemeenten en biedt uitstekende dienstverlening aan nieuwkomers die sneller hun weg willen vinden in hun nieuwe woonplaats. Wij zijn als investeerder enthousiast over de commerciële kansen voor Welcome app en de overduidelijke sociale impact die wordt bereikt.” 

Het platform faciliteert samenwerkingen die leiden tot effectievere integratie. Voor gemeenten bieden we een waardevolle oplossing, met name in het licht van de recente invoering van de Spreidingswet en de Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg. Door het platform kunnen gemeenten hun integratieaanbod centraal coördineren en toegankelijk maken voor nieuwkomers, waardoor de administratieve last wordt verlicht, efficiëntie wordt bevorderd en nieuwkomers direct kunnen starten met integreren in de gemeente.

Wil je meer weten over werken over een eventuele samenwerking met Welcome app? Neem contact met ons op.