Stage Marketing & Communicatie (start: februari 2023)

Heb jij een passie voor technologie met maatschappelijke impact? Wil je deel uitmaken van een dynamisch en divers team met een groot sociaal hart, gevestigd in het hart van Amsterdam? Lees dan snel verder…

Wat is Welcome app?

Stel je voor: je probeert een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land. Waar begin je? Informatie is misschien niet gemakkelijk toegankelijk, het opbouwen van een netwerk kost tijd en taal kan een barrière zijn. Veel nieuwkomers in Nederland staan voor deze uitdaging en wij zijn er om het gemakkelijker te maken. We werken elke dag om relevante informatie, activiteiten, diensten en lokale organisaties gemakkelijk toegankelijk te maken op één plek: Welcome app. Op deze manier ondersteunen we nieuwkomers om hun weg te vinden in Nederland. Dit doen we door samen te werken met veel verschillende partijen: gemeenten, bedrijven en andere (sociale) organisaties.

Welcome app werkt momenteel met vier gemeenten: Almere, Dordrecht, Leiden en Venlo. De ambitie is om in de komende drie jaar uit te breiden naar 50 Nederlandse gemeenten door een duurzaam model op te bouwen en onze impact te vergroten. We hebben ook internationale ambities.

Wie zoeken we?

Jij bent een creatief persoon, met oog voor detail en je vindt het leuk om je bezig te houden met het creëren van allerlei soorten content. Ook weet je veel van marketing af. Je hebt een manier van werken, waarbij je zelf de leiding neemt en proactief handelt: je valt op tussen anderen. Daarnaast spreek je zowel Nederlands als Engels (minimaal B2-niveau). Tot slot is een migratieachtergrond een pluspunt.

Wat ga je doen?

Als Marketing & Communicatie stagiair sta je aan de frontlinie van onze inspanningen om te communiceren met de verschillende doelgroepen die we hebben en onze merkpositie te versterken. Jouw rol omvat het creëren van overtuigende content, het beheren van sociale mediakanalen en het bijdragen aan strategische marketinginitiatieven. Van het maken van boeiende berichten tot het samenwerken aan innovatieve campagnes, je krijgt de kans om je creativiteit en communicatievaardigheden toe te passen in een dynamische omgeving.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Content creatie en optimalisatie: je houdt je bezig met het creëren van content voor al onze doelgroepen. Je voert bestaande marketingplannen uit en werkt aan (ad-hoc) communicatie. Af en toe vergezel je onze Project Coördinatoren bij bezoeken aan gemeenten. Je gaat dan in gesprek met zowel organisaties als app-gebruikers om zo waardevolle inzichten te krijgen in mogelijke inspiratie voor onze content.
 • Versterking van de samenwerking tussen Sales en Marketing in 2024: in het komende jaar werken we actief aan een nauwere samenwerking tussen Sales en Marketing. Ons doel is om het bereik van de Welcome app uit te breiden naar meerdere nieuwe gemeenten. Dit houdt in dat we ons meer zullen richten op het genereren van leads. We zijn actief bezig met het uitvoeren van strategische campagnes, het organiseren van evenementen en webinars, het aangaan van samenwerkingen, en het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor marketing, zoals het delen van casestudies.
 • Beheer van social media: je houdt je bezig met onze social media; door posts te bedenken, te creëren en in te plannen in lijn met onze content kalender. Daarnaast waak je ervoor dat de content die we delen consistent is in de branding.
 • Data-inzichten en presentatie: je analyseert hoe we presteren op onze social mediakanalen voor continue verbetering.
 • Versterking van het merk: je draagt bij aan een samenhangende visuele en verbale identiteit, met speciale aandacht voor interculturele communicatie.

Wat bieden we aan?

 • Startdatum: februari 2024 (in onderling overleg).
 • Mogelijkheid voor een stage/afstudeeropdracht. Heb je een geweldig idee? We horen het graag. Je kunt één tot twee dagen per week besteden aan de aanvullende opdracht.
 • Begeleiding tijdens de stage.
 • Stagevergoeding.
 • Gratis lunch in ons mooie en centraal gelegen kantoor in Amsterdam.
 • Een warm bad: ons team voelt meer als familie dan collega’s.
 • Kantoor of thuis werken? Het kan allebei.

Klinkt dit als jouw ideale stage? Stuur dan je cv en motivatie naar Carlijn den Boer via carlijn@welcomeapp.nl. Als je nog verdere vragen hebt, neem gerust contact met ons op. Sollicitaties zonder motivatiebrief worden niet in overweging genomen.