Wat kan ik doen met Welcome app?

Overzicht activiteiten in je buurt

Zoek en reserveer je plek voor activiteiten die aansluiten bij je interesses. Voor iedereen is er wel een activiteit: van taal-, of fietslessen, tot een voetbalcompetitie of concert.

Contact leggen met locals

Begin gemakkelijk een chat met een local en stel een voorbeeldvraag of een zelfgekozen vraag.

Chat met ons

Op de app vind je een helpdesk waar je vragen kunt stellen over de informatie en activiteiten in de app. Ga met ons in gesprek!

Wij staan voor je klaar

We begrijpen dat wonen in een nieuw land en nieuwe plek ingewikkeld kan zijn. Wij helpen je graag verder met waar je naar op zoek bent.

Download de Apple appDownload de Android app

Ervaringen van onze gebruikers

Nieuwkomers die geholpen zijn door het gebruik van Welcome app

Ali

''Via Welcome app ben ik in contact gekomen met mijn taalcoach. Eerst ging het vooral om hulp met de taal, maar nu heb ik goed contact met mijn taalcoach en met haar familie. Ik ben tijdens kerst ook bij hen geweest! Welcome app was de sleutel voor mij om die mensen te leren kennen.”

Nour

''De app heeft mij op een geordende manier kennis bijgebracht. Het is een nieuwe en gemakkelijke manier om toegang tot informatie te verkrijgen, verschillende vragen beantwoord te krijgen en begeleiding te ontvangen in het algemeen.”

Iryna

''Ik hou echt van de activiteiten die Welcome app speciaal voor Oekraïners organiseert. Van taalcursussen tot het kijken naar historische films over mijn land. Ik ben W dankbaar voor de mogelijkheid om meer over mezelf te leren en me te ontwikkelen in Nederland in deze moeilijke tijd. ''

FAQ

 • Wat kan ik in de app doen als nieuwkomer?

  De app heeft verschillende functies:

  • Activiteiten die je kunt boeken en bijwonen, bijvoorbeeld taalles, sollicitatietraining of een sociale activiteit. Het aanbod van activiteiten wisselt voortdurend.
  • Chat met Nederlanders, stel een vraag in de Welcome app om de chat te starten.
  • Helpdesk voor je vragen. Wij hebben niet op alle vragen een pasklaar antwoord, maar we kunnen helpen om een stap verder te komen.
 • Hoe vind ik een activiteit in mijn regio?

  Welcome app helpt gemeenten om informatie en activiteiten voor nieuwkomers digitaal toegankelijk te maken. Welcome app werkt op dit moment samen met gemeenten Tilburg, Venlo, Leiden, Dordrecht en Almere. Dit betekent dat veel aanbod in deze regio’s beschikbaar is in de app. Verder zijn er landelijke activiteiten te vinden in de app.

 • Wat betekent ‘locals’?

  Nederlandse inwoners noemen wij locals!

 • Hoe stel ik in de app een vraag aan een local ?

  In de app kun je gebruik maken van gespreksstarters. Dit zijn vragen die al voor je klaar staan. Een voorbeeld is: ”Hoi! Wat eet jij om gezond en fit te blijven?” In de app vind je verschillende vragen die je kan gebruiken als eerste vraag.

 • Organiseert Welcome app de activiteiten in de app?

  Nee, wij bieden alleen het platform aan. Lokale organisaties, bedrijven en individuen zijn degenen die een activiteit organiseren en aanbieden via ons platform.

 • Hoe vind ik filteren op de activiteiten?

  In de agenda van Welcome app kun je filteren op verschillende manieren. Je kan op locatie filteren, zo kun je je buurt kiezen of je locatie intypen. Daarna kun je activiteiten zoeken in de app via verschillende categorieën, zoals taal, sport, eten en Nederlandse cultuur.

 • Ik kan nog geen taalactiviteit vinden in mijn buurt, hoe kan ik beginnen met de Nederlandse taal leren?

  Welcome app is (nog) niet in heel Nederland actief, dus dat kan! De meeste lokale bibliotheken bieden gratis taallessen aan of hebben taalcafé’s. Probeer Google om je lokale bibliotheek te zoeken en taallessen te vinden. Daarnaast kun je je spreekvaardigheid online oefenen en werken aan je netwerk bij Vertel es!

 • Ik wil graag werken, kan ik een baan vinden via Welcome app?

  Welcome app is geen platform voor het vinden van werk. Wij hebben meestal geen vacatures in de app. Wel vind je allerlei activiteiten in de categorie ‘carrière’ in de app die je kunt bijwonen. Dit zijn activiteiten zoals trainingsprogramma’s, workshops en activiteiten die helpen bij het opbouwen van een professioneel netwerk.

 • Ik heb een vraag gesteld maar kreeg geen reactie, wat moet ik doen?

  Houd er rekening mee dat het soms een paar dagen duurt tot je antwoord krijgt. Het helpt als je start met een gemakkelijke vraag, zoals: ”hoe start jij je dag?”

 • Moet ik betalen om gebruik te maken van Welcome app?

  Het gebruik van Welcome app is zowel voor organisaties, nieuwkomers en locals helemaal gratis!