Wat kan ik doen met Welcome app?

Overzicht activiteiten in je buurt

Zoek en reserveer activiteiten die aansluiten bij je interesses. Voor iedereen is er wel een activiteit: van taal-, of fietslessen, tot een voetbalcompetitie of concert.

Connecties in de buurt

Kom gemakkelijk in contact met mensen en organisaties in de buurt.

Vind handige informatie over het leven in Nederland

Handige informatie voor in de buurt en in heel Nederland.

Hulp nodig?

Ons team helpt graag om al je vragen te beantwoorden over het leven in Nederland en over Welcome app.

Wij staan voor je klaar

We begrijpen dat wonen in een nieuw land en op een nieuwe plek ingewikkeld kan zijn. Wij helpen je graag verder met waar je naar op zoek bent.

Download de Apple appDownload de Android app

Ervaringen van onze gebruikers

Nieuwkomers die geholpen zijn door het gebruik van Welcome app

Ali

”Via Welcome app ben ik in contact gekomen met mijn taalcoach. Eerst ging het vooral om hulp met de taal, maar nu heb ik goed contact met mijn taalcoach en met haar familie. Ik ben tijdens kerst ook bij hen geweest! Welcome app was de sleutel voor mij om die mensen te leren kennen.”

Nour

”De app heeft mij op een geordende manier kennis bijgebracht. Het is een nieuwe en gemakkelijke manier om toegang tot informatie te verkrijgen, verschillende vragen beantwoord te krijgen en begeleiding te ontvangen in het algemeen.”

Iryna

”Ik hou echt van de activiteiten die Welcome app speciaal voor Oekraïners organiseert. Van taalcursussen tot het kijken naar historische films over mijn land. Ik ben W! dankbaar voor de mogelijkheid om meer over mezelf te leren en me te ontwikkelen in Nederland in deze moeilijke tijd. ”

FAQ

 • Wat kan ik in de app doen als nieuwkomer?

  De app heeft verschillende functies:

  • Activiteiten die je kunt boeken en bijwonen, bijvoorbeeld taalles, sollicitatietraining of een sociale activiteit. Het aanbod van activiteiten is super breed en wisselt voortdurend.
  • Chat met locals en nieuwkomers op de Connect pagina, stel of beantwoordt een vraag in de Welcome app om de chat te starten.
  • Een informatiepunt met handige informatie over het leven in Nederland.
  • Helpdesk voor al je vragen. Je kunt hier vragen stellen over de app, maar ook over andere dingen.
 • Hoe vind ik een activiteit in mijn regio?

  Welcome app helpt gemeenten om informatie en activiteiten voor nieuwkomers digitaal toegankelijk te maken. Welcome app werkt op dit moment samen met de gemeenten Venlo, Leiden, Dordrecht en Almere. Dit betekent dat er in de app veel aanbod beschikbaar is voor in deze regio’s. Ook zijn er landelijke activiteiten te vinden in de app.

 • Wat betekent ‘locals’?

  Nederlandse inwoners noemen wij locals!

 • Hoe stel ik in de app een vraag aan een local of nieuwkomer?

  In de app kun je gebruik maken van gespreksstarters. Dit zijn vragen die al voor je klaar staan. Een voorbeeld is: ”Hoi! Wat eet jij om gezond en fit te blijven?” In de app vind je verschillende vragen die je kan gebruiken als eerste vraag.

 • Organiseert Welcome app de activiteiten in de app?

  Nee, wij bieden alleen het platform aan. Lokale organisaties, bedrijven en individuen zijn degenen die een activiteit organiseren en aanbieden via ons platform.

 • Hoe filter ik de activiteiten?

  In de ‘agenda’ van Welcome app kun je de activiteiten filteren op verschillende manieren. Je kan op locatie filteren: zo kun je je buurt kiezen of je locatie intypen. Daarna kun je activiteiten zoeken in de app via verschillende categorieën, zoals taal, sport, eten en de Nederlandse cultuur.

 • Ik kan nog geen taalactiviteit vinden in mijn buurt, hoe kan ik beginnen met de Nederlandse taal te leren?

  Welcome app is (nog) niet in heel Nederland actief, dus dat kan! De meeste lokale bibliotheken bieden gratis taallessen aan of hebben taalcafé’s. Probeer Google om je lokale bibliotheek te zoeken en taallessen te vinden. Daarnaast kun je je spreekvaardigheid online oefenen en werken aan je netwerk bij Vertel es!

 • Ik wil graag werken, kan ik een baan vinden via Welcome app?

  Welcome app is geen platform voor het vinden van werk. Wij hebben meestal geen vacatures in de app. Wel vind je in de app allerlei activiteiten binnen de categorie ‘carrière’ die je kunt bijwonen. Dit zijn activiteiten zoals trainingsprogramma’s, workshops en activiteiten die helpen bij het opbouwen van een professioneel netwerk.

 • Ik heb een vraag gesteld maar ik krijg geen reactie, wat moet ik doen?

  Houd er rekening mee dat het soms een paar dagen duurt tot je antwoord krijgt. Het helpt als je start met een makkelijke vraag, zoals: ”hoe start jij je dag?”

 • Moet ik betalen om gebruik te maken van Welcome app?

  Het gebruik van Welcome app is voor zowel organisaties, als nieuwkomers en locals helemaal gratis!