Goedkoop en duurzaam shoppen

 

Kleding, meubels, bestek, borden, cadeaus? Noem het maar op, en je hebt het in de kringloop. Kringloopwinkels zijn winkels waar gebruikte producten worden verkocht. Perfect voor als je een klein budget hebt, maar toch leuke items wil scoren. In Almere zijn er verschillende kringlopen.

Kringloopwinkels in Almere

Met een ruime keuze aan kringlopen ben je hier eigenlijk nooit uitgekeken.

Stichting Kringloop Almere

Deze kringloop heeft een breed aanbod. Zo zijn er boeken, spullen voor in huis en kleding, maar ook speelgoed en meubels. De kringloop zit aan de Markerkant, op 23 minuten lopen van het centrum. Klik op ‘route’ om te zien hoe je bij deze kringloop komt vanaf jouw locatie.

Kringloopwinkel RataPlan Almere

RataPlan heeft in Almere zelfs 2 kringlopen. Daarnaast zijn er buiten Almere ook nog 30 kringlopen van RataPlan. Bij RataPlan vind je ook een breed aanbod. Van fietsen tot speelgoed, en van spullen voor in huis tot kleding.

Locatie Almere-Stad

Locatie Almere-Haven

De Kringloper Almere

De Kringloper heeft in Nederland vier winkels, waarvan er één in Almere zit op de Zwenkgrasstraat. De andere kringlopen zitten in Hilversum, Naarden en Weesp. Bij deze kringloop vind je verschillende prijzen terug. Van heel goedkoop tot net iets duurder.

Leeghalen Almere

Bij Leeghalen vind je naast gebruikte producten ook opgeknapte en gerepareerde producten. En dit voor een lage prijs. Het aanbod van de kringloop bestaat bijvoorbeeld uit boeken, kleding, muziek en speelgoed.

Ivo’s Kringloop Almere

Dit is een kleine, maar gezellige kringloop in hartje Almere-Stedenwijk. De winkel heeft bijvoorbeeld fietsen, muziek, speelgoed en meubels.

Tips bij tweedehands winkelen

Door het brede aanbod in kringlopen kun je soms de weg kwijtraken. Wij geven je graag tips om van je kringloop-ervaring de beste ervaring te maken.

Tip #1

Wees voorbereid. Maak alvast een lijstje met de producten de je nodig hebt. Ben je op zoek naar meubels? Zet dan de breedtes en lengtes die je nodig hebt op papier, en neem een meetlint mee.

Tip #2

Neem de tijd. Een kringloop kan soms best indrukwekkend zijn. Bij binnenkomst zie je fietsen, maar bijvoorbeeld ook meubels, schilderijen en bestek. Wanneer je rustig door de rekken loopt, is de kans groter dat je er leuke dingen uithaalt.

Tip #3

Controleer altijd de staat. Check bij meubels en elektronische apparaten of er beschadigingen zijn, en kijk bij kleding of er vlekken inzitten. Dit kan namelijk nog weleens voorkomen in een kringloop.

Tip #4

Wees creatief. Producten hoeven niet altijd gebruikt te worden voor het originele doel. Zie je een mooi krukje? Dan kan dit ook prima als nachttafeltje. En ben je niet tevreden over de kleur? Dan kan een beetje verf wonderen doen.

Tip #5

Ga vaker langs bij dezelfde kringloop. Het aanbod kan erg verschillen, omdat dit afhankelijk is van wat er binnenkomt. Zo kan het de ene keer flink tegenvallen, terwijl je de andere keer met tassen vol nieuwe spullen naar huis gaat.

Tip #6

Ga naar meerdere kringlopen. Dit vergroot je kans op goede producten! Ook is in de ene kringloop het kledingaanbod beter, terwijl de ander weer goed speelgoed heeft.

Tip #7

Twijfel je? Stop het product dan toch in je mandje. Zo voorkom je dat iemand anders ermee vandoor gaat. Aan het einde van de zoektocht kun je dan rustig selecteren welke producten je wel en niet wil.

Tip #8

Shop je liever thuis vanuit de bank? Dan kun je online eens kijken op Vinted of Marktplaats. Ook hier kun je schatten vinden!

Let’s go!

Zoals je ziet: genoeg opties om goedkope maar leuke producten te vinden in Almere. Daarnaast is shoppen in de kringloop ook nog eens duurzaam. Jij kunt de producten namelijk een tweede leven geven. Al zin om op pad te gaan?