Stage Sales & Business development (start: per direct)

Heb jij een passie voor technologie met maatschappelijke impact? Wil je deel uitmaken van een dynamisch en divers team met een groot sociaal hart, gevestigd in het hart van Amsterdam? Lees dan snel verder…

Wat is Welcome app?

Stel je voor: je probeert een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land. Waar begin je? Informatie is misschien niet gemakkelijk toegankelijk, het opbouwen van een netwerk kost tijd en taal kan een barrière zijn. Veel nieuwkomers in Nederland staan voor deze uitdaging en wij zijn er om het gemakkelijker te maken. We werken elke dag om relevante informatie, activiteiten, diensten en lokale organisaties gemakkelijk toegankelijk te maken op één plek: Welcome app. Op deze manier ondersteunen we nieuwkomers om hun weg te vinden in Nederland. Dit doen we door samen te werken met veel verschillende partijen: gemeenten, bedrijven en andere (sociale) organisaties.

Welcome app werkt momenteel met vier gemeenten: Almere, Dordrecht, Leiden en Venlo. De ambitie is om in de komende drie jaar uit te breiden naar 50 Nederlandse gemeenten door een duurzaam model op te bouwen en onze impact te vergroten. We hebben ook internationale ambities.

Wie zoeken we?

Je hebt een creatieve geest met een groeigerichte instelling, waarbij je uitblinkt in het herkennen en benutten van verkoopkansen. Je bent georganiseerd en gestructureerd, en je kunt bewezen methodes vertalen naar verbeteringen in processen. Wat je opvalt, is jouw zelfsturende aanpak en proactieve houding. Je beheerst zowel het Nederlands als het Engels op een bekwaam niveau (minimaal B2) en hebt enige ervaring in klantgerichte rollen.

Wat ga je doen?

Als stagiair Sales & Business Development speel je een belangrijke rol bij het vinden van nieuwe partners en het vergroten van ons klantenbestand. Je zult onderzoek doen en potentiële klanten identificeren om te begrijpen hoe de Welcome app waarde voor hen kan toevoegen. Daarnaast ga je leads kwalificeren door middel van telefoontjes, persoonlijke e-mails. Je draagt bij aan het bedenken van strategieën en het verbeteren van gezamenlijke inspanningen op het gebied van verkoop en marketing. Door op verschillende manieren in contact te komen met potentiële klanten (voornamelijk gemeenten), met de focus op waarde, streven we ernaar om relaties op te bouwen en betekenisvolle partnerschappen te creëren, terwijl je je vaardigheden in een dynamische omgeving kunt ontwikkelen.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Het vinden van potentiële klanten en bepalen hoe de Welcome app waarde kan toevoegen, is een belangrijk onderdeel van de taak. Dit doen we door onderzoek en het beoordelen van leads via verschillende communicatiekanalen. Samen met het marketingteam en de partnerships coördinator bekijk en kwalificeer je bestaande leads om de verkooppipeline te voeden.
 • Wat betreft data-inzichten en presentatie, beheer je de verkooppipeline, maak je voorspellingen en bereid je rapporten voor indien nodig. Je analyseert de prestaties van de verkoop en draagt bij aan inzichten en acties om continu te verbeteren.
 • Je werkt samen met de partnerships cordinator en andere belangrijke collega’s (bijvoorbeeld uit het marketing team). Je werkt mee aan verkoopstrategieën en plannen, en ondersteunt bij het succesvol afsluiten van nieuwe zakelijke mogelijkheden door het voorbereiden van aantrekkelijke presentaties, briefingnotities, (sociale) ROI en impactverklaringen.
 • We streven actief naar een nauwere samenwerking tussen Sales en Marketing om het bereik van de Welcome app uit te breiden naar nieuwe gemeenten. Dit vereist een gedetailleerdere focus op het genereren van leads en een nauwere samenwerking met marketinginspanningen. Dit kan worden bereikt door strategische campagnes, het organiseren van evenementen of webinars, samenwerkingen en het verkennen van nieuwe marketingkansen, zoals het delen van praktijkvoorbeelden.

Wat bieden we aan?

 • Startdatum: zo snel mogelijk!
 • Mogelijkheid voor een stage/afstudeeropdracht. Heb je een geweldig idee? We horen het graag. Je kunt één tot twee dagen per week besteden aan de aanvullende opdracht.
 • Begeleiding tijdens de stage.
 • Stagevergoeding.
 • Gratis lunch in ons mooie en centraal gelegen kantoor in Amsterdam.
 • Een warm bad: ons team voelt meer als familie dan collega’s.
 • Kantoor of thuis werken? Het kan allebei.

Klinkt dit als jouw ideale stage? Stuur dan je cv en motivatie naar hr@welcomeapp.nl. Als je nog verdere vragen hebt, neem dan gerust contact met ons op. Sollicitaties zonder een korte motivatie worden niet in overweging genomen.