Samen met gemeenten en honderden fantastische initiatieven in Nederland bieden we nieuwkomers een motiverende plek om stap voor stap een nieuw leven op te bouwen. Eén plek waar je activiteiten boekt, connecties vindt, vragen kunt stellen en relevante informatie binnen handbereik hebt. Eén plek waar je terecht kunt als je gevlucht bent en op een nieuwe plek in een nieuw land je plek wilt vinden. 

Samen bieden we nieuwkomers een warm welkom en zorgen we ervoor dat nieuwkomers zich steeds een beetje meer thuis (kunnen) voelen. De app is (gratis) te downloaden voor nieuwkomers, organisaties/initiatieven en locals.

Download de Apple appDownload de Android app


Twee mannen (nieuwkomer en local) die samen voetballen als symbool van connectie.

De app heeft drie unieke features die dit mogelijk maken:

Drie nieuwkomers die gelukkig zijn met de voordelen die zij ervaren bij het gebruik van de Welcome App.

1.

De app heeft een uitgebreid activiteitenaanbod van verschillende (lokale) organisaties. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in veertien categorieën, variërend van taal, Nederlandse cultuur en muziek, tot kinderactiviteiten en kunst. Nieuwkomers en locals kunnen eenvoudig activiteiten boeken en bijwonen en zo een nieuwe connectie op bouwen.

Een lachend meisje binnen de Welcome App community. Zij maakt gebruik van de chat functie om zo een connectie op te bouwen.

2.

De app heeft een chatfunctie waar nieuwkomers en locals met elkaar kunnen communiceren. Nieuwkomers kunnen vragen stellen en locals hebben de mogelijkheid om te reageren en een gesprek te starten.

Een Welcome App medewerker die een Oekraïense nieuwkomer helpt met het downloaden van de app.

3.

Een chat met experts voor meer complexe vragen die gesteld worden door
nieuwkomers. Ons team staat klaar om deze vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden.

De app kan vertaald worden in negen verschillende talen, zodat we een brede groep nieuwkomers kunnen bereiken en ondersteunen.

Waar kan ik Welcome app gebruiken?

Ik woon in Almere, Dordrecht, Leiden of Venlo

Hoera! Aangezien je in één van deze steden woont, kun je Welcome app downloaden en optimaal gaan gebruiken.

Download de Apple appDownload de Android app

Ik woon niet in een van deze vier gemeenten

We hebben een aantal landelijke activiteiten op de app. Verder breiden wij plek voor plek uit en willen we ook graag actief zijn in jouw gemeente! Vul je gegevens hieronder in, als je mee wilt denken over hoe we Welcome app kunnen starten in jouw woonplaats.

Laat je gegevens achter

Welcome app biedt lokale informatie en activiteiten aan, zodat we lokaal een positieve verandering kunnen realiseren voor nieuwkomers. We werken met gemeenten, organisaties, locals en nieuwkomers om alle relevante informatie en activiteiten op één plek samen te brengen. Wij werken samen met de gemeenten Almere, Dordrecht, Leiden en Venlo. Daarnaast zijn er ook landelijke activiteiten te vinden in de app.

Is Welcome app nog niet actief in jouw gemeente en ben je geïnteresseerd om dit op te starten? Vul hiernaast je gegevens in en wij nemen contact met je op! Samen maken wij zo’n connectie mogelijk.

 

Download de Apple appDownload de Android app

We nemen graag contact met je op om hier verder over te praten.

Hidden

Volgende stappen: een e-mail add-on synchroniseren

Om het meeste uit je formulier te halen, raden we je aan dit formulier te synchroniseren met een e-mail add-on. Ga voor meer informatie over je e-mail add-on opties naar de volgende pagina (https://www.gravityforms.com/the-8-best-email-plugins-for-wordpress-in-2020/). Belangrijk: verwijder deze tip voordat je het formulier publiceert.
Een Oekraïense nieuwkomer die de Welcome App vast houdt. Naast haar ligt een Welcome App cakeje.