Wil je werkervaring opdoen bij een sociale onderneming en daarmee bijdragen aan een meer inclusieve samenleving? Ga jij ervoor zorgen dat onze projecten in verschillende gemeenten op rolletjes verlopen? Wil je deel uitmaken van een dynamisch en divers team met een groot sociaal hart, gevestigd in het hart van Amsterdam (maar met een flexibel en hybride werkbeleid)? Blijf lezen!

Wat is Welcome app?

Stel je voor: je probeert een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land – vanaf nul. Waar begin je? Informatie is niet gemakkelijk toegankelijk, je spreekt de taal nog niet en je weet niet hoe je met nieuwe mensen in contact kunt komen. Veel nieuwkomers in Nederland staan voor deze uitdaging. 

Welcome app maakt het opbouwen van je nieuwe leven makkelijker. Dat doen we door relevante informatie, activiteiten, diensten en lokale organisaties toegankelijk te maken op één plek: de Welcome app. We werken momenteel voor zes gemeenten: Almere, Den Bosch, Dordrecht, Leiden, Oegstgeest en Venlo. De ambitie is om in de komende drie jaar te groeien naar 65 Nederlandse gemeenten. Ook hebben we internationale ambities.

Wie zoeken we?

 • Je bent proactief, zelfstandig en nauwkeurig.
 • Je bent niet bang om de telefoon op te pakken of op mensen af te stappen.
 • Je kunt goed overweg met Google, Excel en Canva.
 • Je vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en bent nieuwsgierig.
 • Je begrijpt wat er nodig is voor het neerzetten van een succesvol evenement.

Wat ga je doen?

Als projectassistent ben je de rechterhand van onze projectcoördinatoren bij het activeren van organisaties en het organiseren van community events. Je zorgt dat de organisaties en vrijwilligers de juiste informatie krijgen over Welcome app en helpt in het onderhouden van deze relaties. Daarnaast zorg je een duidelijk draaiboek voor onze evenementen en is alles tot in de puntjes uitgewerkt. Je vindt een professionele uitstraling belangrijk, denkt graag mee over hoe het beter kan en uiteraard check je altijd of alle details kloppen.

Wat bieden we?

 • Een afwisselende bijbaan van 16-24 uur per week;
 • Meedenken en bouwen aan een groeiende tech start-up met een sociaal doel en de mogelijkheid om betekenisvolle impact te maken op nieuwkomers.
 • Een salaris van € 15,00 bruto per uur, plus een vakantietoeslag van 8%.
 • Een flexibel rooster en de mogelijkheid om hybride te werken.
 • De kans om allerlei vaardigheden op te doen én een uniek netwerk op te bouwen.
 • Gratis lunch op ons prachtige en centraal gelegen kantoor in Amsterdam.

Is dit dé rol voor jou? Stuur je cv en een korte motivatie statement naar hr@welcomeapp.nl. Twijfel je nog? Mail ons met je vragen!

We accepteren en beoordelen sollicitaties op doorlopende basis. Reacties zonder motivatie worden niet overwogen.