Wil je bijdragen aan een meer inclusieve samenleving door middel van zinvolle technologie? Ga jij ervoor zorgen dat onze snelgroeiende jonge sociale onderneming haar groeidoelstellingen behaalt en daardoor op grote schaal impact levert? Wil je deel uitmaken van een dynamisch en divers team met een groot sociaal hart, gevestigd in het hart van Amsterdam (maar met een flexibel en hybride werkbeleid)? Blijf lezen!

Wat is Welcome app?

Stel je voor: je probeert een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land – vanaf nul. Waar begin je? Informatie is niet gemakkelijk toegankelijk, je spreekt de taal nog niet en je weet niet hoe je met nieuwe mensen in contact kunt komen. Veel nieuwkomers in Nederland staan voor deze uitdaging.

Welcome app maakt het opbouwen van je nieuwe leven makkelijker. Dat doen we door relevante informatie, activiteiten, diensten en lokale organisaties toegankelijk te maken op één plek: de Welcome app. Zo ondersteunt Welcome app gemeenten bij het effectief uitvoeren van hun taken en biedt het organisaties een platform om nieuwkomers te bereiken. Onze technologie ondersteunt integratie, participatie, zelfregie en gelijke toegang tot kansen.

We werken samen met veel verschillende partijen: gemeenten, bedrijven en andere (sociale) organisaties. We werken momenteel voor vijf gemeenten: Almere, Den Bosch, Dordrecht, Leiden en Venlo. De ambitie is om in de komende drie jaar te groeien naar 65 Nederlandse gemeenten. Ook hebben we internationale ambities.

Om ons groeimomentum te stimuleren zijn we nu op zoek naar een nieuwe Business Development Manager.

Wie zoeken we?

Als Business Development Manager speel je een cruciale rol in het hart van onze organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het stimuleren van onze groei door het uitbreiden van ons klantenbestand en het uitbouwen van onze Business Development en Sales functie inclusief strategie, processen en capaciteit. Jouw primaire opdracht: het binnenhalen van onze nieuwe klanten, de gemeenten. Je werkt nauw samen met onze CEO en Brand & Marketing Manager, maar bent onze enige collega die dedicated op sales zit. Daarom is het fijn dat je een zelfstarter bent die met minimaal toezicht resultaten weet te behalen.

Je blinkt uit in het opsporen van kansen en hebt een uitstekende track-record met het daarvan omzetten in deals. Je bent analytisch en datagedreven, maar hebt ook een uitstekend gevoel voor mensen en relaties.

Wat ga je doen?

 • Strategieën voor sales en business development: Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van effectieve strategieën om de organisatiedoelstellingen te behalen, inclusief het stellen van verkoopdoelstellingen en -doelen, het identificeren van marktkansen, en het implementeren van plannen om de omzetgroei (en daarmee het behalen van impact doelstellingen) te stimuleren.
 • Opbouwen en onderhouden van klantrelaties: Je cultiveert en onderhoudt hechte relaties met klanten, strategische partners en belanghebbenden om klanttevredenheid en retentie te bevorderen. Je besteedt tijd aan luisteren & leren over de behoeften van klanten, en ontwikkelt vervolgens via consultatie een strategisch plan om dienstverlening te ondersteunen door het gebruik van Welcome app.
 • Monitoren van verkoopprestaties: Je monitort prestaties ten opzichte van doelstellingen voor het accuraat forecasten van omzet op maand-, kwartaal- en jaarbasis. Je analyseert gebieden voor verbetering en implementeert strategieën om de effectiviteit van het business development proces te optimaliseren. Je gebruikt en optimaliseert ons CRM-systeem en andere tools om de pipeline te beheren en verkoopactiviteiten en prognoses bij te houden.
 • Leiden van business development Initiatieven: Je identificeert proactief nieuwe zakelijke kansen en partnerschappen, inclusief het uitbreiden naar nieuwe markten, segmenten of kanalen. In nauwe samenwerking met Marketing, Product en andere teams ontwikkel je initiatieven die bedrijfsgroei en omzetgeneratie stimuleren.

Wat zoeken we?

Vereist:

 • 3-5 jaar ervaring in een leidende verkoopfunctie met eigenaarschap over het gehele verkoopproces en het leiden van complexe onderhandelingen van begin tot eind, bij voorkeur in een technologiegedreven omgeving.
 • Organisatiesensitiviteit, begrip en vermogen om je in de schoenen van de klant te plaatsen.
 • Empathie voor de uitdagingen waar nieuwkomers voor staan en de drive om deze effectief aan te pakken.
 • Zelfstarter en creatieve probleemoplosser met een passie om daadwerkelijk verschil te maken.
 • Ervaring in het ontwikkelen en implementeren van go-to-market strategieën en het gebruik van CRM-systemen en tools voor het beheren van prognoses, planning en omzetregistratie voor alle accounts.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om te werken met diverse teamleden en belanghebbenden; comfortabel met het werken in een groeiende social start-up omgeving.
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.

Hoewel voldoen aan de vereiste kwalificaties jou een sterke kandidaat maakt, moedigen we sollicitanten met alternatieve ervaringen ook aan om te solliciteren. Als je geen traditioneel pad hebt gevolgd, laat dat je er dan niet van weerhouden om ons te overwegen. We zijn altijd op zoek naar mensen die iets nieuws toevoegen aan ons team.

Gewenst:

 • Ervaring met besluitvorming in de (lokale) publieke sector en non-profit domein.
 • Eerdere ervaring met technologie met maatschappelijke impact.
 • Geleefde ervaring met ontheemding of migratie.

Wat bieden we:

 • Startdatum: mei 2024 (eerder is mogelijk)
 • Een full-time (of deeltijd: minimaal 4 dagen per week) positie
 • Full-time basissalaris tussen €4000- €4400/maand, afhankelijk van ervaring), daar bovenop commissie
 • Mobiliteitsbudget
 • Meebouwen en -groeien met een snel groeiende start-up (doorgroeien en werknemersparticipatie)
 • Tijd, ondersteuning en ruimte om professioneel en persoonlijk te ontwikkelen
 • Gratis lunch op ons prachtige en centraal gelegen kantoor in Amsterdam
 • Flexibel, hybride en remote werken

Is dit dé rol voor jou? Stuur je cv en een korte motivatie statement naar hr@welcomeapp.nl. Twijfel je nog? Mail ons met je vragen!

We accepteren en beoordelen sollicitaties op doorlopende basis. Reacties zonder motivatie worden niet overwogen.