Wil je werkervaring opdoen bij een sociale onderneming en daarmee bijdragen aan een meer inclusieve samenleving? Ben jij een kei in design? Gaat je hart sneller kloppen van inspirerende designs? Wil je deel uitmaken van een dynamisch en divers team met een groot sociaal hart, gevestigd in het hart van Amsterdam (maar met een flexibel en hybride werkbeleid)? Blijf lezen!

Wat is Welcome app?

Stel je voor: je probeert een nieuw leven op te bouwen in een vreemd land – vanaf nul. Waar begin je? Informatie is niet gemakkelijk toegankelijk, je spreekt de taal nog niet en je weet niet hoe je met nieuwe mensen in contact kunt komen. Veel nieuwkomers in Nederland staan voor deze uitdaging. 

Welcome app maakt het opbouwen van je nieuwe leven makkelijker. Dat doen we door relevante informatie, activiteiten, diensten en lokale organisaties toegankelijk te maken op één plek: de Welcome app. We werken momenteel voor zes gemeenten: Almere, Den Bosch, Dordrecht, Leiden, Oegstgeest en Venlo. De ambitie is om in de komende drie jaar te groeien naar 65 Nederlandse gemeenten. Ook hebben we internationale ambities.

Wat ga je doen?

Als Marketing & Communicatie stagiair sta je aan de frontlinie van onze inspanningen om te communiceren met de verschillende doelgroepen die we hebben en onze merkpositie te versterken. Jouw rol omvat het creëren van overtuigende content, het beheren van sociale mediakanalen en het bijdragen aan strategische marketinginitiatieven. Van het maken van relevante berichten tot het samenwerken aan campagnes, je krijgt de kans om je creativiteit en communicatievaardigheden toe te passen in een dynamische omgeving.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Beheer van social media: je houdt je bezig met onze social media; door posts te bedenken, te creëren en in te plannen in lijn met onze content kalender. Daarnaast waak je ervoor dat de content die we delen consistent is in de branding. Ook analyseer je hoe we presteren op onze social mediakanalen voor continue verbetering.
 • Content creatie en optimalisatie: je houdt je bezig met het creëren van content voor al onze doelgroepen (nieuwkomers, locals, organisaties en gemeenten). Je houdt je bezig met de grafische vormgeving van o.a. nieuwsbrieven, sales & pitch decks, marketing campagnes, flyers & posters, en andere promotiematerialen. Wij gebruiken Canva.
  Je voert bestaande marketingplannen uit en werkt aan (ad-hoc) communicatie. Af en toe vergezel je onze Project Coordinators bij bezoeken aan gemeenten om daar gebruikerservaringen op te halen en feeling te krijgen bij wat we nu daadwerkelijk doen.
 • Versterking van de samenwerking tussen Business Development en Marketing: ons doel is om het bereik van de Welcome app uit te breiden naar meerdere, nieuwe gemeenten. Dit houdt in dat we ons richten op het genereren van leads. We zijn actief bezig met het uitvoeren van strategische campagnes en het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor marketing, zoals het delen van casestudies.
 • Website: het onderhouden van de website met WordPress.
 • Versterking van het merk: je draagt bij aan een samenhangende visuele en verbale identiteit, met speciale aandacht voor interculturele communicatie.

Wie zoeken we?

Jij bent een creatief persoon, met oog voor detail en je vindt het leuk om je bezig te houden met het creëren van allerlei soorten content. Ook weet je veel van marketing af en weet je hoe je een sterke tekst schrijft. Je hebt een manier van werken waarbij je zelf de leiding neemt en proactief handelt: je valt op tussen anderen. Daarnaast spreek je zowel Nederlands als Engels (minimaal B2-niveau). Tot slot is een migratieachtergrond een pluspunt.

Wat bieden we?

 • Een stage in de periode juli t/m september (exacte periode en startdatum zijn in overleg, verlenging is ook mogelijk).
 • Een afwisselende bijbaan van 24-36 uur per week.
 • Meedenken en bouwen aan een groeiende tech start-up met een sociaal doel en de mogelijkheid om betekenisvolle impact te maken op nieuwkomers.
 • Een stagevergoeding.
 • Een flexibel rooster en de mogelijkheid om hybride te werken.
 • De kans om allerlei vaardigheden op te doen én een uniek netwerk op te bouwen.
 • Gratis lunch op ons prachtige en centraal gelegen kantoor in Amsterdam.

Is dit dé rol voor jou? Stuur je cv en een korte motivatie statement naar hr@welcomeapp.nl. Twijfel je nog? Mail ons met je vragen!

We accepteren en beoordelen sollicitaties op doorlopende basis. Reacties zonder motivatie worden niet overwogen.